Zdravko Čolić

INFORMACIJE

Zdravko Čolić -Biografija

Zdravko Čolić rođen je 30. maja 1951. godine u Sarajevu. Vrhunski bosanskohercegovački pevač, Balkanska zvezda izvanrednih mogućnosti. Isto tako Zravko je čovek koji je pleni ljubaznošću, pozitivnom energijom i naravno moćnim glasom. Svojevremeno bio je omiljena zvezda među ženkom publikom, a i sada mu popularnost ne manjka. U detinjstvu , pre nego što je otrio svoj dar za muziku, bavio se sportom. Prvo je sebe pronašao u ulozi golmana, a zatim je shvatio da je ipak bolji u atletici. Kao sportista nije imao mnogo uspeha i upustio se u muzičke vode.

Pevačka karijera Zdravka Čolića

Na početku svoje bogate karijere Čolić je bio član grupe Ambasadori u kojoj je pevao dve i po godine. 1971. godine prelazi u korni grupu, u koju ga je uveo Kornelije Kovač, ali u njoj se zadržao samo šest meseci. Nastupao je nakon toga na mnogim muzičkim festivalima, ali veliki uspeh osvojio je pesmom “Ona spava”. Malo nakon toga on postaje najveća jugoslovenska zvezda, koja je i dan danas omiljena među publikom.

Među prvim Čolinim hitovima našle su se pesme “Zvao sam je Emili”, “April u Beogradu”, “Ljubav je samo reč i ništa više”, a svoj prvi album studijski “Ti i ja “ objavio je 1975. godine. Pesme “Igraš se s vatrom”, “Vagabundo” kao i “Loše vino” i dan danas su jedne od slušanijih Zdravkovih pesama. Moramo pomenuti i hitove kao što su “Zagrli me”, “Produži dalje”, “Glavo luda”, “Pjevam danju, pjevam noću” , “Mađarica”, “Ti si mi u krvi” i mnogi drugi, a bilo ih je zaista mnogo u njegovoj blistavoj karijeri. Od njegovih 13 albuma i 20 singlova zaista je teško izdvojiti pesme.

Porodica Zdravka Čolića

Zdravko Čolić oazu mira nalazi u svojoj porodici. Drži ih daleko od medijskih hajki i uživa sa svojom suprugo i ćerkama. Supruga Sandra i ćerke Una i Lara čine da se oseća spokojno i voljeno. One su mu najveća podrška i uspeh u životu.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA