TEKST

Stanica Podlugovi je balada koju peva Zdravko Čolić.

Objavljena je 1983. godine na albumu ,,Šta mi radiš”. Stanica Podlugovi je, kao i ostale pesme sa albuma, snimljena u Londonu. Kao producent, potpisuje se Gajo Vučićević, a snimanje albuma nadgledao je Kornelije Kovač koji je i ranije sarađivao sa Čolom. Kovač je komponovao i muziku za pesmu stanica Podlugovi, a Vlado Dijak je pisao tekst.

Danas, gotovo da nema Čolićevog nastupa na kojem nije otpevao svoje čuvene Podlugove. Za one koji ne znaju, Podlugovi su mesto u Bosni i Hercegovini, a radnja ove pesme odvija se na železničkoj stanici u Podlugovima.

Ovde se sreću narator pesme i devojka u koju se zaljubljuje. Slušajući pesmu, možemo da čujemo jednu divnu ljubavnu priču. On je sreće jednog zimskog dana u Podlugovima. Putevi im se razilaze i više je nikada neće videti. Vozovi prolaze svakodnevno, lica se smenjuju, ali nepoznata plava devojka se više ne pojavljuje.

Čola je za Stanicu Podlugove snimio i spot, koji prati priču pesme. Spot je veoma jednostavan, nalik na one koji su se snimali osamdesetih. Zdravko je u krupnom planu, iza njega se vidi voz i sneg kako veje.

Tekst pesme Stanica Podlugovi

Zima je bila sa puno snijega,
ček’o sam za Travnik vezu.
Stresla je snijeg s plave kose
čekajuci voz za Brezu.

Zima je bila s puno snijega,
vozovi mnogo novih lica nose,
ali nje nema da kao onda
strese snijeg sa svoje kose.

I ja ne mogu sve i da hoću
zaboraviti plavu kapu,
a vozovi idu, danju, noću
kroz Podlugove, kroz Podlugove…

Click Here To Join Native Media

Added by

Jovana

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIDEO