TEKST

S tobom je prava stvar je jedna od najprepoznatljivih pesama jugoslovenskog pevača Zdravka Čolića. Numera je izdata na Čolinom trećem albumu ,,Zbog tebe” koji je izašao 1980. godine.

Iako se na ovom albumu našlo još mnogo hitova koji će postati evergrin, pesma Prava stvar postala je jedna od omiljenih Čolićevih numera, koju poznati pevač rado izvodi na svojim koncertima.

Na pesmi su radili takođe veliki muzičari: Goran Bregović, Kemal Monteno i Arsen Dedić. Izdata je u produkciji ,,Jugoton”.

Pesma nikada nije zaboravljena i uvek je bila deo repertoara mnogim muzičkim grupama, ali se može redovno čuti na radio stanicama. Ipak 2015. godine zahvaljujući pevačici Nini Badrić ponovo je ušla u žižu interesovanja.

Naime, u okviru projekta ,,Radija S” koji je nosio naziv ,,Zvezde pevaju zvezde” poznati mladi pevači i pevačice imali su zadatak da otpevaju velike hitove u svojoj interpretaciji. Nina je odabrala pesmu Prava stvar, s tim što je njena verzija bila iz ženske perspektive i zvučala je nešto sporije, ali je podjednako oduševila publiku kao i original.

Tekst pesme S tobom je prava stvar

Jedna za drugom takav zivot je moj,
nisam ljubio stvarno, važan bio je broj.
Jedna za drugom, svakoj bio sam drag,
al duboko u nama to ne ostavlja trag.

I u stvari srce spava
sve do časa
kad se javi prava.

REF
S tobom je nešto drugo,
ti si za mene par.
S tobom to traje dugo;
ja sam probao sve,
ja sam prošao svud,
s tobom je prava stvar.

Jedna za drugom vječno s cvijeta na cvijet,
ti me vraćaš na zemlju, ti mi prekidaš let.

REF

Click Here To Join Native Media

Added by

Jovana

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIDEO