TEKST

Pesmu Tvoje oči peva Zdravko Čolić. Popularni Čola je pesmu izdao davne 1983. godine na albumu ,,Šta mi radiš”. Već više od trideset godina ova balada spada među najlepše pesme u jugoslovneskoj zabavnoj muzici.

Na ovom, veoma uspešnom albumu, pored numere Tvoje oči, istakli su se i hitovi: Šeri šeri, Stanica Podlugovi, Pobjegnimo koji dan na more …

Autor pesme Tvoje oči je Momčilo Bajagić – Bajaga, koji je napisao tekst, dok je muziku komponovao uz pomoć Miše Aleksića. Pesma je, kao i ostale numere sa ovog albuma, snimljena u Londonu, a na snimanju je učestvovao i Čolin prijatelj i višegodišnji saradnik, Kornelije Kovač.

Ova simpatična, lagana i prijatna pesma govori o očima jedne žene, kao što joj sam naziv kaže. Narator pesme je zaljubljen u jednu damu i često razmišlja o njenim očima, koje ga progone.

Čola je za pesmu Tvoje oči snimio i spot, kako bi je promovisao i na televiziji. Video se ne razlikuje puno od ostalih spotova iz tog perioda, snimljen je u jednom kadru, a u prvom planu je sam Čola.

Tekst pesme Tvoje oči

Tvoje oči
kao zrele šljive padaju po meni,
tvoje oči vrlo dobro znam.
Napolju sviće,
otići ćeš iz moje sobe brže
nego svetlost
što kroz prozor ulazi zrak po zrak.

Kada spavaš
ne mogu da ne mislim šta sanjaš,
ne mogu da ne mislim sta misliš,
kada spavaš ti.

Ref.
Tvoje oči, tvoje oči,
progone me, progone me
tvoje oči, tvoje oči,
progone me, progone me
tvoje oči.

Tvoje oči,
kao ljetnja kiša padaju po meni,
tvoje oči vrlo dobro znam.Added by

Jovana

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *