TEKST

Pesmu Tvoje oči peva Zdravko Čolić. Popularni Čola je pesmu izdao davne 1983. godine na albumu ,,Šta mi radiš”. Već više od trideset godina ova balada spada među najlepše pesme u jugoslovneskoj zabavnoj muzici.

Na ovom, veoma uspešnom albumu, pored numere Tvoje oči, istakli su se i hitovi: Šeri šeri, Stanica Podlugovi, Pobjegnimo koji dan na more …

Autor pesme Tvoje oči je Momčilo Bajagić – Bajaga, koji je napisao tekst, dok je muziku komponovao uz pomoć Miše Aleksića. Pesma je, kao i ostale numere sa ovog albuma, snimljena u Londonu, a na snimanju je učestvovao i Čolin prijatelj i višegodišnji saradnik, Kornelije Kovač.

Ova simpatična, lagana i prijatna pesma govori o očima jedne žene, kao što joj sam naziv kaže. Narator pesme je zaljubljen u jednu damu i često razmišlja o njenim očima, koje ga progone.

Čola je za pesmu Tvoje oči snimio i spot, kako bi je promovisao i na televiziji. Video se ne razlikuje puno od ostalih spotova iz tog perioda, snimljen je u jednom kadru, a u prvom planu je sam Čola.

Tekst pesme Tvoje oči

Tvoje oči
kao zrele šljive padaju po meni,
tvoje oči vrlo dobro znam.
Napolju sviće,
otići ćeš iz moje sobe brže
nego svetlost
što kroz prozor ulazi zrak po zrak.

Kada spavaš
ne mogu da ne mislim šta sanjaš,
ne mogu da ne mislim sta misliš,
kada spavaš ti.

Ref.
Tvoje oči, tvoje oči,
progone me, progone me
tvoje oči, tvoje oči,
progone me, progone me
tvoje oči.

Tvoje oči,
kao ljetnja kiša padaju po meni,
tvoje oči vrlo dobro znam.

Click Here To Join Native Media

Added by

Jovana

SHARE

  1. mm

    December 26, 2019 at 11:31 pm

    “Ova simpatična, lagana i prijatna pesma govori o očima jedne žene, kao što joj sam naziv kaže. Narator pesme je zaljubljen u jednu damu i često razmišlja o njenim očima, koje ga progone.”
    Prvo ova pesma nije simpatična, ona je odraz dubokog osećanja ljubavi. Drugo, ona je lagana samo zato što je spora, ali njen sadržaj itekako ima težinu. Treće, ona uopšte ne spada u prijatnu pesmu, ona je uzbudljiva, emotivna, duboka i daleko nadilazi osećaj prijatnosti. Narator pesme je zaista neprimeren, da ne kažem glup izraz. Ovo je čista poezija, umetničko delo, a ne neka prijatna pesmica. Ovde nema naracije, ovo je niz osećanja koje stvaraju neponovljivu atmosferu.
    Boje da ne pišete ovakve kritike. Ne znate ni o čemu se radi, a o emocijama da i ne govorim…

Your email address will not be published. Required fields are marked *