TEKST

Pesmu Zlatnik peva Tanja Savić, pevačica koja se proslavila brojnim hitovima, ali i na prvom takmičenju za ,,Zvezde Granda”, gde je zauzela visoko treće mesto.

Autorka ove pesme je Jelena Krsmanović, tragično nastradala pevačica i muzičakra, čije je ubistvo uzburkalo javnost. Njen suprug, Zoran Marjanović, uradio je aranžman.

Tanja je numeru snimila za potrebe takmičenja na prvom ,,Grand festivalu”, održanom 2006. godine. Iako je osvojila drugo mesto, bila je vidno razočarana, što je i otvoreno pokazivala. Bez obzira što nije pobedila, pesma Zlatnik zauzela je sam vrh domaćih top lista narodne i folk muzike.

Dve godine kasnije, Tanja je izdala numeru na albumu koji je nosio njeno ime, ,,Tanja Savić”. Pored pesme Zlatnik, sa albuma su se istakli hitovi Prorok, Alo mama, Potpis moj, Kad pronađeš moj lik …

Naratorka pesme moli staru ljubav da je se seti ponekad. Mnoge nesrećno zaljubljene devojke su se prepoznale u ovoj numeri. Jeca Krsmanović je svakako znala da napiše emotivnu, žensku pesmu.

Tekst pesme Zlatnik

Kad ti je dobro kad te pogleda Bog,
i kad se moliš za nekoga svog,
seti se mene, seti se mene
pomeni me.

Kad legneš s njom i kad ugasiš dan,
kad prvi najslađi te uhvati san,
seti se mene, seti se mene,
pomeni me!!!

Ref.
U godini dan što ode,
na izvoru gutljaj vode,
jedan zlatnik na oltaru
nameni za ljubav staru.
Silnu radost svoje sreće,
od starice kupi cveće,
ostavi joj neku paru,
nameni za ljubav staru!!!

Click Here To Join Native Media

Added by

Jovana

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIDEO