TEKST

Ti si žena koju ludo volim, spada među najbolje kafanske pesme, ne samo u Srbiji, već i u regionu. Izvodi je legendarni pevač narodne muzike, Savo Radusinović.

Pesma je izdata na istoimenom albumu, davne 1983. godine. Album je izdala muzička kuća ,,Jugoton”, a pesma je snimljena uz pratnju orkestra Miroljuba Aranđelovića Kemiša, čuvenog harmonikaša.

Ovo je jedna od onih pesama uz koje se rado lome čaše u kafanama, zato danas svako ko želi da bude pevač narodne muzike, mora znati da je otpeva. U pesmi, narator budi sećanje na jednu ženu, sa kojom je proveo divne trenutke i koja je u nekom trenutku nestala iz njegovog života. Narator se nada da će se dotična dama možda ipak vratiti, ali i konstatuje da će, uprkos svemu i dalje ostati u njegovom srcu.

Ne postoji muzičko takmičenje pevača narodne muzike u regionu, a da bar neko nije otpevao pesmu Ti si žena koju ludo volim. Za takmičare, to nije samo prilika da pokažu svoje glasovne sposobnosti, već i da dokažu da li umeju da podignu atmosferu i animiraju publiku.

Tekst pesme Ti si žena koju ludo volim

Sreli smo se u proleće rano
kad je cveće livadama cvalo,
najlepše sam ruže tebi poklanjao
i svu ljubav od srca ti dao.

Ref. 2x

Ti si žena koju ludo volim
i kojoj se moje srce nada,
da ćeš opet sa prolećem ranim
u moj život doći iznenada.

Zaboravit nikad neću moći
jedno leto provedeno s’ tobom
stisak ruke, suze u očima
na rastanku kad rekosmo zbogom.

Ref. 2x

Ti ćeš večno biti u mom srcu
iako si daleko od mene
čujem, s’ drugim sreću nisi našla
zato dodji i budi uz mene.

Ref. 2x

Click Here To Join Native Media

Added by

TamaraP

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIDEO