Savo Radusinović

INFORMACIJE

Savo Radusinović – Biografija

Savo Radusinović bio je umetnik iz sveta narodne muzike, koji je rođen 1953. godine, a preminuo je u oktobru 2010. godine. Borio se sa teškom bolešću duže vreme i na kraju bitku izgubio u bolnici u Sakramentu.

Karijera Save Radusinovića

Sredinom 1978. godine Savo je otpočeo svoju muzičku karijeru. Tada je snimio i objavio jedan od svojih najvećih hitova “Šesnaest ti leta beše”. Nakon toga njegova popularnost počinje da raste. a Savo počinje da niže hit za hitom. Godine 1979. objavio je pesme “Pomirenja više nema” i “Ja bih hteo da oprostim tebi”, za Jugoton. Sledeće godine za istu tu izdavačku kuću izdao je singlove “Nesrećna ženo, ljubavi moja”, “Nismo bili od sreće daleko”.

Njegov prvi album objavljen je 1981. godine pod nazivom “Srce moje deli se na dvoje” sa kojim je imao velikog uspeha. Posle ovoga u daljem toku svoje karijere objavljuje još šest uspešnih albuma. Nezaboravni najveći hitovi Save Radusinovića su “Beograde ti mi dušu smiri”, “Gde je moja draga”, “Ispričaj”, “Gospodin”, “Ja sam čovek s koferom u ruci”, “Još smo deca”, “Kako si mogla”, “Nismo bili od sreće daleko”, “Mnogo sam te zavoleo”, “Vraćaš mi se u pogrešno vreme”, “Zašto draga tvoje srce pati” i još mnoge druge numere kroz koje se Savo zauvek živeti među svojom publikom.

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA