TEKST

Ceca Ražnjatović izvodi pesmu Dokaz, koja je izašla u decembru 1999. godine na albumu ,,Ceca 2000″, pod sloganom ,,Nova žena za novi milenijum”.

Dokaz se, kao prva pesma sa albuma istakao i postao veoma popularan. U cilju promovisanja, Ceca je snimila i interesantan spot, koji je režirao Dejan Milićević. Spot je zamišljen kao nastavak priče iz starog Cecinog spota za pesmu Idi dok si mlad, što se publici dodatno dopalo.

Sve je ukazivalo na to da će Ceca sa novim albumom i pesmom Dokaz, dostići vrhunac svoje karijere. Međutim, samo mesec dana kasnije suprug joj je ubijen i Ceca se neko vreme nije bavila muzikom, a promocija albuma je prekinuta. Bez obzira na sve, Dokaz je postao jedna od najprepoznatljivijih pesama u njenoj karijeri.

Na pesmi je radila ekipa sa kojom je Ceca sarađivala u više navrata. Za muziku i aranžman je zaslužan Aleksandar Milić Mili, danas frontmen grupe Miligram, dok su se za tekst pobrinule Marina Tucaković i Ljiljana Jorgovanović.

Ženska publika voli Cecine pesme jer se u njenim stihovima provlače svakodnevni ljubavni problemi, kroz koje prolazi veliki broj pripadnica lepšeg pola. Tako i pesma Dokaz govori o muškarcu, koji samo na prvi pogled deluje nežan i mio, dok je u duši poptpuno suprotno.

Tekst pesme Dokaz

Imaš ruke kao sveštenik
a srce bez milosti
tvoja ruka zna da miluje
al’ ne zna da oprosti.

Ref.
Dokaz, ja sam ti živi dokaz
kad dvoje ljubav ubiju
samo jedan kaznu snosi.

Dokaz, dacu ti živi dokaz
kada ti budu javili
da voda nešto nosi.

Imaš lice kao andjeo
a krv ti je nečista
krevet ti na cveće miriše
a duša na zgarišta.

Ref.

Click Here To Join Native Media

Added by

Jovana

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIDEO