TEKST

Pesmu Cigani, popularna pevačica, Svetlana Ceca Ražnatović, objavila je na svom albumu ,,Autogram” iz 2016. godine.

Numera je premijerno izvedena u finalnoj emisiji ,,Pinkove zvezde”, gde je Ceca bila jedan od članova žirija. ,,Radio S3″ je takođe jedan od prvih medija koji je emitovao Cigane.

Ovoga puta sa sminanja novih Cecinih pesama izostao je Aleksandar Milić Mili ( prvi put posle dvadeset godina ), ali je zato ostala Marina Tucaković kao tekstopisac. Ona je napisala reči svih pesama uključujući i Cigane, s tim što joj je za tekst ove pesme pomogla Ljiljana Jorgovanović, takođe stara Cecina saradnica. Pesmu je komponovao još jedan stari saradnik, Damir Handanović, koji potpisuje i aranžman. Novitet je bila i Anastasija Ražnatović, Cecina ćerka, koja je pevala prateće vokale.

Portal ,,Danas” nazvao je pesmu Cigani himnom prevarenih žena. Tema numere su ženski ljubavni problemi i bezosećajni muškarci, kao i u većini Cecinih pesama. Zahvaljujući rečima pesme, iskombinovanim sa jakim tonovima, Cigani su se veoma brzo istakli kao jedna od najupečatljivijih pesama sa albuma, pored numera Didule, Metar odavde, Jadna ti je moja moć…

Tekst pesme Cigani

Da sam sad na mostu
odmah bih se bacila,
kad sam mu u ponoć
opet leđa videla.

Preko dana spava – veran mi je
noću budan luta
jednostavno – takav je

Refren:

Cigani, udrite,
sve mu pare noćas uzmite.
Neka se zaduži
kad god me rastuži.
Cigani, udrite,
kožu mu s leđa skinite.

Da moli da mu platim dug
k’o da sam mu drug.
A ja da mu ne dam
ne dam ni za lek
kad je danju čovek,
noću nečovek.

Click Here To Join Native Media

Added by

Jovana

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *