TEKST

Ti si moja čokolada ili kraće samo Čokolada je najveći komercijalni hit grupe Idoli.

Objavljen je na istoimenom albumu iz 1983. godine.

Kako izdavačka kuća ,,Jugoton” koja je i objavljivala albume grupe Idoli, nije bila zadovoljna prodajom albuma ,,Odbrana i poslednji dani”, momci iz grupe bivaju prinuđeni da se okrenu komercijalnoj muzici i tako nastaje čuvena pesma Ti si moja čokolada. Kako bi se posao što bolje odradio, Idoli odlaze u London na snimanje, kod Boba Pejntera.

Na omotu albuma našla se čuvena ,,Seka”, devojčica sa istoimene čokolade, koju je proizvodila fabrika ,,Zvečevo” iz Slavonske Požege.

Na snimanju pesme su učestvovali: Vlada Divljan kao glavni vokal i gitarista, Nebojiša Krstić na udaraljkama, Srđan Šaper na sintisajzeru, Kokan Popović na bubnjevima i Branko Isaković na bas gitari ( odmenio je Zdenka Kolara koji je morao da ode na služenje vojnog roka ).

Narator pesme poredi svoju voljenu sa čokoladom, ali na žalost ona je previše mlada da bi nešto moglo da bude između njih.

Tekst pesme Ti si moja čokolada

Ti si moja čokolada,
ja sam tvoja čokolada
i da nisi tako mlada
ja bih te ljubio.

Ref. 4x
Ja bih te ljubio.

Ti si moja čokolada,
ja sam tvoja čokolada
i da nema onog gada
ja bih te ljubio

Ref. 8x

Click Here To Join Native Media

Added by

Jovana

SHARE

  1. Milan

    February 9, 2019 at 8:44 pm

    A postoji i verzija priče da su ovu pesmu smislili Piloti koji su tada bili na početku, još nepoznati. A pesmu su pokazali Idolima, kao tada starijoj i poznatijoj ekipi, da čuju njihovo mišljenje. Idolima se pesma svidela i ukrali su je, izdali je kao svoju. Piloti nisu mogli da urade ništa povodom toga, do da naprave pesmu ‘Ne veruj u idole’ koja je ‘posvećena’ upravo grupi Idoli.

    Ovu priču sam čuo da Kiki nezvanično priča ortacima i poznanicima.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIDEO