TEKST

Samo jednu ljubav imam je divna ljubavna balada koju izvode Vlada Divljan ( nekadašnji član grupe Idoli ) i Ljetno Kino Big Bend.

Bila je to jedna od poslednjih pesama koje je Vlada Divljan snimio, s obzirom da je pesma objavljena 2012. na albumu ,,Četiri godišnja doba”, a Divljan je preminuo 2015. godine. Pesmu i album je izdao hrvatski ,,Aquarius Records”.

Za pomenutu numeru snimljen je i spot. Spot je režirao Radislav Jovanov – Gonzo, koji je ujedno i član Ljetno Kino Big Benda. Gonzo je i ranije sarađivao sa Vladom Divljanom po pitanju spotova.

Zanimljivo je da je muzika za pesmu Samo jednu ljubav imam zapravo instrumental iz filma ,,Čekaj me, ja sigurno neću doći” iz 2009. godine. Muziku, odnosno instrumental za pomenuti film komponovao je takođe Vlada Divljan. Inspiracija za ovu melodiju bila je muzika Arsena Dedića. Vlada Divljan je želeo da napravi nešto po uzoru na staru dobru muziku, a ne na novokomponovane, komercijalne melodije.

Spot za pesmu Samo jednu ljubav imam premijerno je prikazan na ,,MTV-u”.

Ovo nije prva saradnja između Divljana i Ljetno Kino Big Benda. Momci su se upoznali još osamdesetih godina, a zajedno su snimili četiri pesme, uključujući i Samo jednu ljubav imam.

Tekst pesme Samo jednu ljubav imam

Samo jednu ljubav imam
a ta ljubav, to si ti.
Došao sam da ti kažem
da ću s tobom ostati.

Samo jednu ljubav tražim.
Sada sam je našao,
došao sam da ti kažem
da bih s tobom ostao.

Ref.
Sleteo sam ti u snove.
Pitala si, otkud ja.
Shvatio sam da te volim
kad si me probudila.

Sleteo sam ti u snove,
malo si se čudila.
Počeo sam da te ljubim
kad si se probudila.

Tražio sam te na moru
i po okeanima,
ti si došla tiho, nežno
i sve si promenila.

Ref.

Click Here To Join Native Media

Added by

Jovana

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIDEO