TEKST

Pesma Rano je za tugu, je veliki kafanski hit koji je otpevao Haris Džinović.

Izdata je 1989. godine na albumu ,,Haris”, a njena popularnost ne jenjava ni dan danas. Verica Šerifović pevala je prateće vokale, dok je sam Haris bio producent na snimanju. Pored pesme Rano je za tugu, sa albuma su se istakli i hitovi: Nisam ja za tebe, Samo zbog tebe sam tu, Ako možeš ti suzu pustiti, Laže mjesec, Kako mi nedostaješ, Noćas mi je srce ranjeno, S tobom bi se opet napio, Opet sam ti u kafani… Ipak, Rano je za tugu, ostala je najpopularnija među njima.

Često se poručuje u kafanama, naročito ako nastupa tamburaški orkestar. Ovo je jedna od onih pesama koje pogađaju pravo u srce i uz koje se lakše preboli nesrećna ljubav.

Baladu Rano je za tugu, prepevala je i grupa K2, koju su svojevremeno činile sestre Kovač, Aleksandra i Kristina. Njihova pesma je nešto drugačijeg žanra, ali je podjednako dobra i prijatna za slušanje.

U takmičarskom šou programu ,,Tvoje lice zvuči poznato”, glumica, pevačica i TV lice, Suzana Mančić, imala je zadatak da odglumi Harisa Džinovića i otpeva pesmu Rano je za tugu.

Tekst pesme Rano je za tugu

Prerano sam s tobom
upoznao bol,
pa sad mira nemam
kriva si za to.

Ref.
Rano, rano, rano je za tugu,
za sreću, kasno je.
Ti što sad drugog ljubiš,
samo ti, kriva si za sve.

Pritisla me tuga
kao cijeli svijet,
kao bolest duga
pa mi valja mrijet.

Click Here To Join Native Media

Added by

Jovana

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIDEO