TEKST

Petar Mitić, jedan od proslavljenih takmičara ,,Zvezda Granda” izdao je 2012. godine pesmu Gas do daske. Ova numera ga je proslavila i uzdigla čak i iznad njegovih kolega koji su na pomenutom takmičenju imali bolji plasman.

Kako je pesma postigla veliki uspeh, Petar je snimio i spot za ovu numeru. Muziku i aranžman za pesmu je uradio Nenad Blizanac, tekst je napisao Dejan Praščević.

Zahvaljujući pesmi Gas do daske, Petar je napravio veliki korak napred u svojoj karijeri. Po tabliodima se pojavila vest da je Petar tada podigao cenu svog nastupa sa četristo na hiljadu evra, dok je negde njegov honorar dosezao i do hiljadu i po evra. Bez obzira na visoku cenu, vlasnici klubova su mogli sebi da priušte nastup Petra Mitića, jer je višestruko isplati. Publika je prosto poludela za njim, a mnogi klubski i svadbarski bendovi su odmah uvrstili numeru Gas do daske u svoj repertoar.

Numera je Petru legla i više nego dobro. Tekst pesme govori o muškarcu, koji se opija u nadi da će zaboraviti devojku u koju je zaljubljen. On ne može da spava, ali zato mu opijanje ide mnogo bolje. On je dao gas do daske, što metaforično znači da je krenuo da pije brzo i nekontrolisano.

Tekst pesme Gas do daske

Zovem je zovem, da mi se vrati,
Uporan sam i noći ove.
A ona uvek čeka da zaspim
pa onda dođe mi u snove.

Refren.
Neće mi, neće san na oći,
ali me vino hoće baš.
Uzalud svi mi kažu koći,
što se opijaš?

A ja sam gas do daske dao,
i više nemam šta da dam.
Kad vidi draga da sam pao,
vratiće se, znam.

Sedam kafana za sedam dana,
za svaku noć što nisam tren’o.
Moje je sve što je popijeno,
a njeno što je razbijeno.

Refren

Click Here To Join Native Media

Added by

Jovana

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIDEO