Snežana Đurišić

INFORMACIJE

Snežana Đurišić – Biografija

Poznata pevačica narodne muzike Snežana Đurišić rođena je 6. juna 1959. godine, u Gornjem Milanovcu. Od malih nogu pokazivala je svoju ljubav prema muzici i pevanju, te je i samim tim veoma rano krenula da gradi svoju dugu karijeru.

Pevačka karijera Snežane Đurišić

Muzički put Snežane Đurišić počeo je njenom pobedom na jednom muzičkom takmičenje, kada je odnela pobedu, a publici se predstavila sa pesmom Lepe Lukić. Tada je imala samo sedam godina i vinula se u pevačko nebo. Svoj prvi album izdala je 1979. godine pod nazivom “Moj dilbere, kud se šećeš”. Nakon čega je krenula da niže albume i uspehe u svojoj pola veka skoro dugoj karijeri.

Njeni najveći hitovi su: “Kaluđere”, “Pričaj mi, pričaj”, “Tri bunara”, “Vratiću se”, “Kleo se, kleo”, “Kuće male krečene u belo”, “Između tebe i mene tama”, “Učiniću sve”, “Odakle si sele”, “Naše tajne čuva vodenica”, “Lepo ti je biti čobanica” i mnoge druge pesme i danas veoma drage publici.

Snežana Đurišić poznata je i po mnogim učešćima na raznim festivalima na kojima je zabeležila velike uspehe. Šest puta je učestvovala na Hit paradi, jednom na Beogradskom proleću, na Mesam festivalu dva puta, a na Grand festivalu nastupala je tri puta, kao i na drugim manifestacijama po kojima će ova pevačica ostati upamćena.

Porodica Snežane Đurišić

Pevačica anđeoskog glasa bila je udata za Slobodana Gvozdenovića, koji je nažalost preminuo 2013. godine. Sin Milan i ćerka Maja su joj veliki oslonac i podrška u životu. Snežana je ponosna baka četvoro unučadi koji joj ulepšavaju dane.

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA