Predrag Živković – Tozovac

INFORMACIJE

Predrag Živković Tozovac – Biografija

Poznati srpski pevač i kompozitor Dragan Živković Tozovac rođen je 22. januara 1936. godine u Kraljevu. U svom detinjstvu mnoge dane proveo je u kafani, čiji je vlasnik bio njegov otac,    i u živao je u zvucima narodne muzike.

Karijera Predraga Živkovića Tozovca

Još kao mali dečak od 10 godina Tozovac je ostao bez oca i nasledio njegovu harmoniku. Harmonika mu je bila oruđe za rad i već tako mali počeo je da svira po svadbama. Godine 1965. Predrag Živković snimio je prve singlove među kojima su bile numere “Kad povedem kolo moje”, “Oči su ti tugom prelivene”, “Stigla jesen i u naša sela” i drugi. Njegova popularnost je znatno porasla posle pobede na Pesmi leta, kada se publici predstavio pesmom “Mirjana”.

Najpoznatije pesme Predraga Živkovića Tozovca su Violino ne sviraj, Ti si me čekala, Ovamo cigani, Ide Mile Lajkovačkom prugom, Donesi vina krčmarice, Oči jedne žene, Prazna čaša na mom stolu, Jesen u mom sokaku, Vlajna, Zoki Zorule, Leno Leno Magdaleno, Mađarica, Jeremija, Dozvoli mi da te zaboravim, Skeledžijo na Moravi i mnoge druge pesme publici drage, bez kojih se ne mogu zamisliti veselja i razna slavlja.

Tozovac je u svojoj bogatoj karijeri održao mnogo koncerata i TV emisija. Pevao je u duetu sa kolegama Miroslavom Ilićem, Lepom Lukić, Predragom Gojkovićem Cunetom i drugima. Koliko je cenjen govori i nformacija da je oktobra 2012. godine Predrag Živković postao počasni građanin grada Kraljeva.

Porodica Predraga Živkovića Tozovca

Predrag Živković Tozovac već trideset godina uživa u ljubavi sa svojom izabranicom Mimom. Planirali su venčanje na njegov osamdeseti rođendan. Iako su više od tri decenije skupa sudbina je htela da nemaju dece, ali to nije poljuljalo njihov odnos ostali su jaki i dosledni svoje ljubavi.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA