Jelena Rozga

INFORMACIJE

Jelena Rozga – Biografija

Poznata hrvatska pevačica Jelena rozga, rođena je 23. avgusta 1977. godine, u Splitu. Jelena je pevačica neverovatnih glasovnih mogućnosti. U njenom moćnom glasu leži snaga i neka posebna emovija koja svakog dodirne.

Pevačka karijera Jelene Rozge

Svojim učešćem na festivalu “Dora” Jelena Rozga je započela svoju muzičku karijeru. Te 1996. godine kada je učestvovala na ovoj muzičkoj manifestaciji, postala je i pevačica grupe “Magazin”. Sa grupm “Magazin”, ima objavljenih pet albuma od kojih ne možemo da ne pomenemo sledeće numere koje su se našle na njima: “Jel zbog nje”, “Minus i plus”, “Kasno je”, “Nemam snage da se pomirim”, “Dani su bez broja”, “Prorok”, “Ko me zove”, “S druge strane mjeseca” i mnoge druge i danas slušane pesme.

Nakon toga Jelena nastavlja solo karijeru u kojoj je imala velikog uspeha. Objavila je tri albuma. Prvi album bio je “Oprosti mala”, a ubrzo nakon njega dolaze i “Bižuterija” i “ Best od Jelena Rozga”. Pored albuma Jeleninu karijeru krase i preko 25 singlova, koji su jako dobro prihvaćenni od strane publike.

Jelena se oprobala i u glumi. Pojavljuje se u sledećim projektima: “Vila Marija”, “Pod sretnom zvijezdom”, “Najveća greška Alberta Ajnštajna” i “Tesna koža 5”.

Porodica Jelene Rozge

Veliku podršku u životu Jelena je upravo nalazila kod oca Anta i majke Marije, kao i kod starije sestre Julije, koja je skoro postala majka i samimm tim Jelenu usrećila kao tetku. Jelena rozga sada je u srećnoj vezi sa Stjepanom Hauserom, koji je član grupe 2Cellos.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA