Dino Merlin

INFORMACIJE

Dino Merlin – Biografija

Edin Dervišhalidović, poznatiji kao Dino Merlin, jedan je od najpoznatijih hrvatskih pevača. Rođen je 12. septembra 1962. godine, u Sarajevu. Poznati muzičar takođe bavi se i pisanjem tekstova.

Karijera Dina Merlina

Dino Merlin svoju karijeru počeo je kao osnivač, tekstopisac i kompozitor grupe Merlin, koja je inače osnovna 1983. godine. Godine 1991. godine počinje svoju veoma bogatu solo karijeru, pod imenom Dino Merlin. Njegove pesme su numere koje su najslušanije u regionu, a svojih autorskih pesama u karijeri ima više od 150. Dino je snimio četiri albuma u studiju, a to su: “Moja bogda zna”, “Fotografija”, “Sredinom” i “Burek”. Posle ovih uspešnih albuma na kojima leži pregršt hitova, Dino Merlin predstavlja album “Ispočetka”, koji je očekivano bio veoma uspešan. Neki od njegovih nezaboravnih hitova su “Baška ti”, “Umri prije smrti”, “Kremen”, “Godinama”, “Sredinom”, “Sve je laž”, “Kad čovek voli ženu”, “Burek”, “Supermen”, “Ja potpuno trijezan umirem”, “Nemam ja onih osamnaest godina”, “Moja pjesma” i mnoge druge i dan danas veoma rado slušane pesme. Ovaj vrsni pevač takođe poznat je po tome da je napisao prvu himnu Bosne i Hercegovine, pod nazivom “Jedna si jedina”. isto tako bitna stavka u karijeri Dina Merlina je i to da je 2011. godine predstavljao Bosnu i Hercegovinu na evroviziji sa numerom “Love in rewind”, sa kojoj je osvojio šesto mesto, što je odličan uspeh za njegovu zemlju.

Porodica Dina Merlina

Dino Merlin je dete koje je raslo bez oca i svu zahvalnost i ljubav kaže da duguje svojoj majci, kojoj je i napisao pesmu “Svila”. Oženjen je Amelom, sa kojom ima dvoje dece Naidu i Hamzu. Supruga Amela i njegova deca su mu sve na svetu kako i sam navodi i mirna luka koju ljubomorno čuva.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA