Colonia

INFORMACIJE

Colonia – Biografija

Colonia je hrvatska grupa osnovana 1996. godine u Vinkovcima. Članovi grupe su Indira Levek i Boris Đurđević, a nekada sa njima bio je u sastavu i Tomislav Jelić.

Muzikčka karijera grupe Colonia

Colonia je veoma popularna grupa koja je svojoj publici poklonila mnoge hitove koji se slušaju i dan danas i ispraćaju generacije. Mnoge slušaoce njihove pesme vratiće u neka ranija vremena, bezbrižno detinjstvo koje su nam oni ulepšali svojim pesama. Svoj prvi album objavili su 1973. godine pod nazivom Vatra i led, koji sadrži 13 pesama i koji je naišao na velike simpatije njihove publike. Na prvom albumu izdvojile su se pesme “Sve oko mene je grijeh” i “Dio nje”, pored naslovne numere.

Nakon prvog albuma njihova karijera kreće uzlaznom putanjom i njihova popularnost rasla je neverovatnom brzinom. Oni su i dan danas jedan od omiljenih bendova na prostorima bivše Jugoslavije, a i šire. U daljem toku njihove karijere objavili su još jedanaest studijskih albuma i tri kompilacijskih albuma.

Najveći hitovi grupe Colonia su “U ritmu ljubavi”, “Njeno ime ne zovi u snu”, “Ljubav ne stanuje tu”, “Vatra i led”, “Nek vatre gore sve”, “Dio nje”, “Lady Blue”, “Dok je tebe i ljubavi”, “Ti”, “Ti da bu di bu da”, “Svijet voli pobjednike”, “Deja Vu”, “Budi mi zbogom” i mnoge druge numere koje krase njihovu blistavu karijeru, a i danas su veoma tražene i slušane.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA