Azra

INFORMACIJE

Azra – Biografija

Azra je muzička grupa koja je osnovana 1977. godine u Zagrebu. Osnovao ju je Branimir Džoni Štulić. Ime Azra grupa je dobila tako što je Džoni slučajno izrecitovao stihove čuvene Hajneove pesme Azra, po kojoj je i sam bend dobio naziv. Sastav grupe se menjao nekoliko puta a svoje doprinose su imali sledeći članovi : Branimir Štulić, Josip, Juričić, Branko Matun, Paolo Sfeci, Mišo Hrnjak, Boris Lajner, Jurica Pađen i Stiv Kip.

Karijera grupe Azra

U bogatoj karijeri ove popularne grupe nalaze se mnogi singlovi kao i više od deset objavljenih albuma. Prvi album Azra izdali su 1980. godine posle kojeg su krenuli uzlaznim putem slave. Najveći hitovi Azre i dan danas se rado slušaju. Oni su stvarali muziku za sva vremena. Među najpoznatijim pesmama su: “A šta da radim”, “Odlazak u noć”, “Balkan” i mnoge druge. Kada se pravila lista 100 najboljih pesama EX-YU prostora, Azra je imala na toj listi najveći broj pesama. Čak četiri pesme ove popularne grupe našle su se među tim numerama.

Razlaz grupe Azra bio je svima bolan, i članovima i njihovoj publici. Kada su bili u jeku slave 1984. godine Džoni, osnivač grupe, raspustio je Azru i vinuo se u svet. Sa albumima koje je u inostranstvu radio nije prošao baš najbolje, za razliku koliko je uspeha imala ova nezaboravna grupa čije pesme i danas žive među nama.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA