Aleksandra Kovač

INFORMACIJE

Aleksandra Kovač -Biografija

Aleksandra Kovač, srpska pevačica, rođena je 30. septembra 1972. godine u Beogradu. Pored toga što je veoma uspešna kontautorka, bavi se i filmskom kompozicijom i muzičkom produkcijom. Ona je ćerka roditelja koji se takođe bave muzikom, a to su majka tekstopisac Spomenka Kovač i otac kompozitor Kornelije Kovač.

Karijera Aleksandre Kovač

Interesovanje za muziku počela je da pokazuje jako rano. Već sa petnaest godina osnovala je grupu K2, zajedno sa svojom sestrom Kristinom. Sa Ramonom Gorsekom je osnovala muzičku produkciju i izdavačku kuću RAprodukcija. Sarađivala je sa zaista velikim zvezdama za koje je pisala tekstove. Nakon singla “You and me”, izdaje singl “For better of worse”. Nakon toga Aleksandra pravi malu pauzu  od par godina i 2006. godine izdaje svoj prvi album “Med i mleko”.

U svojoj karijeri Aleksandra Kovač izdala je dva albuma sa grupom K2, a to su: “Ajmo u život” i “Malo soula”, a zatim dolaze njena dva samostalna albuma “Med i mleko” i “U mojoj sobi”. Osim toga njen poslovni put krase i 6 singlova koji su veoma lepo prihvaćeni od strane njene publike.

Porodica Aleksandre Kovač

Pored oca i majke, fantastičnih ljudi, kompozitora i tekstopisca, Aleksandra ima i sestru Kristinu i Anju. Anja je njihova najmlađa sestra i nije toliko medijski eksponirana kao starije dve. O njima se dosta pisalo, o razdoru i svađama između sestara, a dan danas nije poznato da li su te nesuglasice izgladile.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA