Aca Lukas

INFORMACIJE

Aca Lukas – Biografija

Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, jedan je od najpoznatijih folk pevača na našim prostorima. Rođen je 3. novembra 1968. godine u Beogradu.

Pevačka karijera Ace Lukasa

Svoju umetničku karijeru započeo je 1990. godine kada je nastupa na poznatom splavu “Lukas”, po kojem je dobio i svoj nadimak. Njegovi prvi hitovi bili su “Pesma od bola”, “Kafana na Balkanu” i “Bele ruže”, koji su i dan danas veliki hitovi rado slušani. Nakon toga njegova karijera ide samo uzlaznom putanjom, nižu se albumi, koji su izrodili mnogo hitova za sva vremena.

Aca Lukas je u svojoj karijeri snimo devet studijskih albuma, dva albuma uživo , kao i jednu kompilaciju. Njegov prvi album izašao je 1995. godine pod nazivom “Ponos i laž”, sa kojim je imao zaista velikog uspeha.

Njegovi najveći hitovi su “Kuda idu ljudi kao ja”, “Ako su tvoja usta otrov sipala”, “Čivas”, “Burbon”, “Digla si mi cenu”, “Lična karta”, “Sa ljubavi se skidam”, “Pao sam na dno”, “Neka me po dobru pamte”, “Lešće”, “Ne daj da ti ljubav sreću kvari”, “Šta učini crni gavrane”, “Umri u samoći”. “Upali svetlo”, “Što si tužan prijatelju” i mnoge druge numere koje su i dan danas jako voljene i poštovane od strane publike.

Aca se povukao sa scene od 2003. do 2006. godine, a godine 2008. osvojio je prvo mesto na Grand festivalu, sa pesmom “Upali svetlo”. Svaki njegov uspešni koncert propratilo je više od 20000 njegovih obožavaoca.

Porodica Ace Lukasa

Aca Lukas je jedan od retkih pevača koji je svoju decu uspeo da sačuva od javnosti i medija. Ponosni je otac ćerke Miljane, sinova Lazara i Andreja, koje je dobio iz prethodnog braka, a sa suprogom Sonjom ima ćerkicu Viktoriju, koja neodoljivo podseća na oca.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA