Zvonko Bogdan

INFORMACIJE

Zvonko Bogdan – Biografija

Zvonko Bogdan je srpski pevač narodne muzike. Rođen je 05. januara 1942. godine u Somboru. Poznati pevač takođe je i džokej, slikar, pesnik i kompozitor. Njegova muzička stvaralaštva praćena su pravim boemskim životom.

Karijera Zvonka Bogdana

Pevač izvanrednih glasovnih mogućnosti peva uglavnom narodne tradicionalne pesme. Decembra 1968. godine Zvonko je snimio i objavio svoju prvu autorsku pesmu pod nazivom Svake noći tebi pevam. Još neke poznatih njegovih autorskih numera su “Prošle su mnoge ljubavi”, “Već odavno spemam svog mrkova”, “Ej, salaši na severu Bačke”, “Beše jedan čovek”, “Jedan stari kontrabas”, “Ljubav”, “Šta li radi moja ljubav”, “Spušta se noć na ravni Srem”, “Doći ću ti ko u staroj pesmi” i mnoge druge pesme koje su melem za srce i dušu slušaca.

U svojoj karijeri objavio je mnoge albume i ploče. Prvi njegov pobjavljeni album izdat je 1973. godine pod nazivom Zvonko Bogdan. Za njega mnogi kažu da je legenda tamburaške muzike, te je tako u svom stilu nakon ove uspešne godine nastavio da niže uspehe. Objavio je još dvanaest albuma do 2012. godine. Najveći hitovi koje publika i dan danas čuva u svojim srcima su “Što se bore misli moje”, “Kad sam bio mlađen lovac ja”, “Fijaker stari”, “Moja mala nema mane”, “Da zna zora”, “Nekad sam i ja voleo”, “Kad sam bio vojnik u tom Somboru” itd.

Porodica Zvonka Bogdana

Kada se iz Sombora doselio u Beograd, nakon isvesnog vremena upoznao je svoju suprugu Mirjanu sa kojom je dobio dvoje dece, sina Sigmunda i ćerku Evelinu. Sin je završio muzičku, a ćerka medicinsku školu.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA