Zorica Marković

INFORMACIJE

Zorica Marković – Biografija

Zorica Marković je poznata folk pevačica, rođena 09. juna 1959. godine u Kosjeriću, gde je provela svoje detinjstvo, a danas živi i radi u Beogradu.

Muzička karijera Zorice Marković

Zorica Marković u muzičke vode uplovila je krajem sedamdesetih godina. Publika ju je obožavala i svojevremeno je bila veoma popularna. O njenoj popularnosti svedoče i činjenice da je osamdesetih godina imala više od čak pet miliona prodatih ploča. Pesma koja je obeležila njenu karijeru je svakako numera Lijte kiše, koja i dan danas važi za veliki hit.

Svoj prvi singl objavila je 1979. godine koji je imao velikog uspeha. Nakon prvog usledila su još dve singl ploče i više od dvadeset singlova. Najveći hitovi Zorice Marković su “Vozi Miško”, “Lijte kiše”, “Moj božure”, “Otrov i šlag”, “Ako dođe ljubav nova”, “Rođen da me voli”, “Zajedno smo jači”, Želim da te imam uvek pored sebe” i mnoge druge numere koje se i danas mogu čuti na raznorazni veseljima i proslavama.

Zorica Marković učestvovala je na mnogim muzičkim festivalima, a publika je pamti i po učešću u rijaliti programima Farma, Veliki brat i Parovi. Ona je vlasnik restorana Lepeza, koji se nalazi u Beogradu.

Porodica Zorice Marković

Zorica Marković nije udata, često su je mediji spajali sa mlađim muškarcima, ali njeno srce za sada pripada samo njenim sinovima. Starijeg sina Dejana rodila je sa samo petnaest godina, kada se i udala za njegovog oca, koji je bio harmonikaš. Njihova ljubav nije potrajala te su se ubrzo i razveli. Drugog sina Iliju dobila je iz drugog braka koji se takođe završio razvodom. Sinovi nisu pošli majčinim stopama i ni jedan se ne bavi muzikom.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI