Zorica Brunclik

INFORMACIJE

Zorica Brunclik – Biografija

Poznata pevačica Zorica Brunclik rođena je 29. juna 1955. godine u Beogradu. Zorica je završila Ekonomski fakultet i studirala je pravo. Pored muzike kojom se bavi, ona je bila i u rukovodstvu bivše političke stranke Jugoslovenske levice, zbog čega je kako i sama navodi imala velikih neprijatnosti u životu.

Karijera Zorice Brunclik

Zorica Brunclik na početku svoje karijere pola decenije pevala je po restoranima i kafanama a od kada je upoznala Novicu Uroševića sa kojim je ostvarila saradnju počinje da gradi svoju muzičku karijeru. Prva Zoricina ploča snimljena je 1975. godine. To je bila singl ploča na kojoj je bila numera Ne daj da nas rastave. Nakon nje izdala je još singl ploča i preko četrdeset albuma. Svojevremeno Zorica Brunclik bila je jedna od najpoznatijih i najtiražnijih pevačica na našim prostorima.

Najveći hitovi Zorice Brunclik su “Avlije, avlije”, “A tebe nema”, “Lažem sebe”, “Košava”, “Misliš li na mene”, “Nano, moja Nano”, “Najdraži i jedini moj”, “Tamo gde si ti”, “Ti si meni bio sve”, “Zašto mi srce rani”, “Kad zumbuli procvetaju”, “Greh je mene ne voleti” i mnoge druge numere koje se i dan danas slušaju i traže na mnogim veseljima i manifestacijama.

Porodica Zorice Brunclik

Poznata pevačica narodne muzike Zorica Brunclik udavala se četiri puta. Najviše su medijski ispraćeni njeni brakovi sa Ljubom Kešeljom i Miroljubom Aranđelovićem Kemišom. Sa Miroljubom je u braku od 1985. godine i važe za jedan od najskladnijih brakova na estradi. Zorica je majka četvoro dece. Ima tri sina i ćerku, a inače postala je i baka što joj pričinjava veliku radost.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA