Zlatan Stipišić Gibonni

INFORMACIJE

Zlatan Stipšić – Gibonni – Biografija

Poznati hrvatski pevač Zlatan Stipšić poznatiji kao Gibonni, rođen je u Splitu 13. avgusta 1968. godine. Njegova muzička stvaralašta veoma su posebna i jedinstvena.

Karijera Zlatana Stipšića Gibonnija

Na početku svoje karijere Gibboni je bio član grupe Osmi putnik. Nakon prestanka rada ove grupe kratko je bio i deo grupe Divlje jagode, i ostvario saradnju sa Oliverom Dragojevićem i Dinom Dvornikom. Pored pevanja Gibboni je i izvrstan kompozitor i tekstopisac. Mnoge njegove numere otpevali su drugi izođači na različitim muzičkim festivalima.

Gibboni je svoj prvi album pod nazivom Sa mnom ili bez mene objavio 1991. godine. Nakon ovog albuma nizao je uspehe, izdavši još deset albuma posle ovog. Veliki značaj u njegovoj karijeri imala je numera Cesarica koju je napisao za Olivera Dragojevića. Nakon nje mnoge gibbonijeve pesme postajale su veliki hitovi u Hrvatskoj, a i šire.

Svoju bogatu karijeru osvežio je još jednim zanimljivim projektom. To je pesma za film Mi smo prvaci, koju je napisao u saradnji sa Zrinkom Tutićem. Ta pesma kasnije postala je himna hrvatskog Olimpijskog saveza.

Najveći hitovi Gibonnija su “Biću kao ti”, “Bolje da sam šutio”, “Goli pod zvijezdama”, “Kad te spomenem”, “Koji jte vjetar k meni nosi”, “Loše vino”, “Tempera” i druge numere i danas veoma voljene i tražene.

Porodica Zlatana Stipšića Gibonnija

Zlatan je u srećnom braku i uživa u ljubavi. Njegova supruga Sanja mu je najveća podrška i prijatelj. Njihov odnos temelji se na ljubavi i poverenju, a znaju se još iz detinjstva. Imaju dvoje zajedničke dece, sinove Randa i Renca. Takođe Gibboni ima i poćerku Tanju koja se divno slaže sa njegovim sinovima.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA