Zlata Petrović

INFORMACIJE

Zlata Petrović – Biografija

Pevačica folk muzike Zlata Petrović rođena je 13. jula 1962. godine u Beogradu, gde je provela svoje detinjstvo, a jako mlada počela je da peva po kafanama i restoranima, sa svojom majkom.

Pevačka karijera Zlate Petrović

Svoj prvi album Dođi da mi ruke greješ, Zlata Petrović objavila je 1983. godine. Istoimena pesma sa tog albuma obeležila je Zlatinu karijeru i vinula je u nebesa. Ta poznata numera i danas je veoma tražena i ne može se zamisliti veselje, a da se ne začuju njene reči. Nakon uspešnog prvog albuma pevačica je objavila još petnaest albuma, sa kojih su se izdvajali hitovi i danas slušani.

Najveći hitovi Zlate Petrović su “MIrišeš na nju”, “Ljubav nema pamet”, “Majko moja”, “Grešio si ti”, “Jedva čekam da nedelja dođe”, “Dođi da mi ruke greješ”, “A noćas ga nema nema”, “Koga sam ja to volela”, “Ne ljutim se što odlaziš”, “Moja stara drugarice”, “Neću da te molim”, “S tobom bi se milovala”, “Ti si čovek za moju dušu” i mnoge druge pesme koje su rado viđeni gosti na mnogim svadbama i drugim vrstama slavlja.

Porodica Zlate Petrović

Zlata Petrović iza sebe ima dva braka. Sudbonosno da je rekla Hasanu Dudiću sa kojim je dobila sina Mikija i Zoranu Pejiću Peji kome je podarila naslednika Jovana. Zlatini sinovi su takođe veoma muzikalni kao i njihovi roditelji.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA