Željko Šašić

INFORMACIJE

Željko Šašić – Biografija

Željko Šašić rođen je 31. oktobra 1969. godine u Beogradu. Poznati pop folk pevač, dobrog prodornog glasa nadaleko poznat balkanskoj publici.

Pevačka karijera Željka Šašića

Željko Šašić još od ranog detinjstva pokazivao je interesovanje za muziku. Prvu nagradu osvojio je u osmom razredu osnovne škole, a dok je odsluživao vojni rok snimao je već neke ploče. Njegovi najpoznatiji hitovi su “Gori more”, “Crna ženo”, “Ko na grani jabuka”, “Oči pune tuge”. U svojoj podužoj karijeri snimio je sedam albuma, a prvi album je objavljen 1994. godine pod nazivom “Gori more”, kada je zvanično i počeo da se bavi pevanjem. Upravo na ovom prvom albumu našli su se mnogi hitovi i dan danas rado slušani po gradskim kafanama.

Nakon njega usledili su albumi “Na istoj talasnoj dužini”, “Dve rane”, “Ona je priča života moga”, “Zaboravi me”, “Neko drugi” i “007”. Sa ostalih albuma takođe bilo je numera koje su se izdvajale kao veliki hitovi a to su pesme “Podočnjaci”, “Ona je priča života moga” i “Mali je ovo grad”. Takođe Željko Šašić takođe ostao je upamćen po učešću u prvoj sezoni muzičkog šoua “Tvoje lice zvuči poznato”.

Porodica Željka Šašića

Popularni pevač bio je u skladnom braku sa suprugom Sonjom, od koje se posle jedne decenije braka razveo. Njegova bivša supruga nakon toga udala se za njegovog kolegu Acu Lukasa, a iz braka sa njom ima ćerku Sofiju.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA