Željko Samardžić

INFORMACIJE

Željko Samardžić – Biografija

Željko Samardžić je poznati srpski pevač pop muzike. Rođen je 3. oktobra 1955. godine u Mostaru. Njegova popularnost širila se širom naših prostora, ali najveće uspehe imao je ipak u Beogradu.

Karijera Željka Samardžića

Početak Željkove karijere zabeležio je mnoge njegove nastupe u gradskim kafanam i važi za jednog od najkvalitetnijih pevača zabavne muzike. Nakon početka rata Željko dolazi u Beograd. Sa pesmom Sipajte mi još jedan viski osvojio je nagradu na festivalu Pjesma mediterana, u Budvi. Vredno je radio turneje, izdao mnoge singlove kao i albume. Zasluženo i skromne duše stigao je od samog estradnog vrha.

Svoj prvi album objavio je 1984. godine pod nazivom Imena nisu važna sa grupom Rondo, a 1987. stigao je album Jednom kad nam dođu sede. Nakon ovih, nizao je albume i singlove koje publika i dan danas vrlo rado sluša. Njegove pesme lepe se za dušu slušaoca i neizbežno ih je voleti.

Najveći hitovi Željka Samardžića su “Zato kradem”, “Moja Marija”, “Ljubav na papiru”, “Sve što imam nemam”, “Grlica”, “Kompas za ljubav”, “Jesenja balada”, “Zaustavite januar”, “9000 metara”, “Prva ljubav”, “Sve je moje tvoje”, “Kojim dobrom mila moja”, “Sentimentalan čovek”, “Lice ljubavi” i mnoge druge drage pesme koje će još dugo putovati kroz generacije.

Porodica Željka Samardžića

Željko Samardžić je u srećnom braku već više od tri decenije sa suprugom Majom, koja nikada nije bila ljubomorna na brojne Željkove obožavateljke. Imaju tri ćerke Sanju, Danijelu i Minju. Željko je i ponosni deka unucim Luki i Aleksi koje su mu podarile ćerka Sanja i Danijela.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA