Željko Joksimović

INFORMACIJE

Željko Joksimović – Biografija

Željko Joksimović, poznati pop pevač i kompozitor, rođen je 20. aprila 1972. godine u Beogradu. Detinjstvo je proveo u Valjevu, gde je završio i gimnaziju. Dalje školovanje nastavlja u Beogradu, gde je završio Fakultet muzičkih umetnosti.

Karijera Željka Joksimovića

Svoju bogatu karijeru Željko je zvanično započeo izdavši prvi album 1999. godine po nazivom”Amajlija”. Nakon objavljivanja singla “Telo vreteno” sa kojom je imao neverovatno veliki uspeh, njegova karijera ide samo uzlaznom putanjom. Ovu pesmu napisao je Željko, zajedno sa Draganom Brajovićem. Nakon toga Joksimović objavio je još osam uspešnih albuma.

Željko je napisao i objavio zaista mnoštvo pesama koje su veoma drage publici i danas veoma rado slušane. Njegovi najveći hitovi su “Crnokosa”, “Devojka”, “Kosa nečešljana”, “ Ima nešto u tom što me nećeš”, “Još ne sviće rujna zora”, “Hej ljubavi stara”, “Drska ženo plava”, “Lane moje”, “Mila moja”, “Petak na subotu”, “Varnice”, “Žena za sva vremena”, “Olovni vojnik” i druge nezaboravne numere.

Veoma blistava tačka Željkove karijere je svakako nastupanje na Evrovizji 2004. godine sa pesmom “Lane moje”, koja je osvojila drugo mesto. Pema “Lane moje” osvojila je i nagradu prisutnih novinara za najbilju kompoziciju što je takođe veliki uzpeh. Ovog vrsnog pevača pamtimo i kao voditelja muzičke emisije Pesme Evrovizije 2008. godine u Beogradu, kada mu je društvo pravila i Jovana Janković kao drugi voditelj.

Joksimović 2012. godine opet odlazi na Evroviziju kako bi ponosno predstavljao Srbiju. Predstavljao se sa pesmom “Nije ljubav stvar” i zasluženo osvojio treće mesto na ovom prestižnom međunarodnom muzičkom takmičenju.

Porodica Željka Joksimovića

Poznati pevač i kompozitor Željko Joksimović malo govori o svom privatnom životu. Taj spokoj čuva samo za sebe, a sačinjavaju ga supruga Jovana Joksimović, koja se takođe bavi javnim poslom i sin Kosta. Iz prvog braka Željko ima i ćerku Minu, koja je često bila pominjana u medijima.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA