Željko Jevtović Jele

INFORMACIJE

Željko Jevtović Jele – Biografija

Pevač narodne muzike Željko Jevtović Jele rođen je 1975. godine u Priboju. U rodnom mestu proveo je detinjstvo, a kasnijih godina se sa porodicom seli u Sarajevo.

Muzička karijera Željka Jevtovića Jeleta

Željko Jevtović je izvanredan pevač, specifične boje glasa. Noćni provod pogotovu u kafani ne može se zamisliti bez neke njegove pesme. U svojoj karijeri objavio je zaisa mnogo hitova, koji će se prenositi sa generacije na generaciju. Željko izvanredno izvodi krajiške pesme, koje su ujedno i pečat njegove karijere.

  1. godine objavio je album pod nazivom “Za koga te majka čuva”, koji je publika odmah prigrlila i izdvojila neke omiljene pesme koje su i danas slušane. Tri godine nakon ovog projekta Jele je objavio još jedan album koji se zove Tuđa žena. Drugi album takođe broji nekoliko hitova koji će sigurno trajati još dugi niz godina. Godine 2015. još jednom je obradovao svoje slušaoce objavivši album Ptica ranjena.

Najveći hitovi Željka Jevtovića Jeleta su “Šest dana radim”, “Jelena”, “Zavičajna”, “Ja oženjen ona neudata”, “Pribojčanka”, “Na kapiju kada dođeš”, “O moj brate”, “Za koga te majka čuva”, “Evo ti se vraćam”, “Jastreb vreba koku”, “Ja baraba osto od rođenja” i druge numere koje će još dugo ostati upamćene.

Porodica Željka Jevtovića

O privatnom životu Željka Jevtovića ne zna se mnogo, jer se medijski nikada nije eksponirao. Srećno je oženjen i ima ćerku i sina.

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI