Zana (grupa)

INFORMACIJE

Grupa Zana – Biografija

Grupa Zana je muzička grupa pop muzike osnovana 1980. godine u Beogradu. Njeni osnivači bili su Radovan Jovićević i Zoran Živanović, a sam naziv grupe potiče od njihove prve i najpopularnije pevačice Zane Nimani.

Karijera grupe Zana

Grupa Zana bila je veoma popularna osamdesetih godina. Jedna od tada najpoznatijih grupa pre svog albuma prvenca karijeru je započela sa nekoliko uspešnih singlova. Prvi album pod nazivom “Loše vesti uz rege za pivsku flašu” objavljen je 1981. godine. Njihov drugi album izdat je 1982. godine pod nazivm “Dodirni mi kolena”, koji je bio prekretnica za njihovu karijeru, koja se od tada vinula visoko. Godine 1983. izašao je i njihov treći veoma popularni album “Natrag na voz”, koji je bio i poslednji na kojem je pevala popularna pevačica.

Zana Nimani je 1985. godine napustila grupu i upustila se u solo karijru. Grupa Zana i pored njenog odlaska nastavlja da snima punom parom, samo što je vokal sada bila Nataša Živković. Ona je plenila svojom pesmom do 1990. godine kada na njeno mesto dolazi sadašnja pevačica grupe Jelena Galonić.

Sadašnji članovi grupe Zana su upravo Jelena, Zoran Živanović, Zoran Jakšić Jakša, Miljan Davidović, Milica Rančić i Dejan Trajković. Najveći hitovi generalno od ove poznate grupe koje pamtimo su “Dodirni mi kolena”, “Majstor za poljupce”, “Jabuke i vino”, “Crvene lale”, “Otkinimo noćas zajedno”, “Miš”, “Rukuju se, rukuju”, “Vejte snegovi”, “Oženićes se ti” i još mnoge pesme koje su i dan danas veoma drage publici.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA