Vlado Kalember

INFORMACIJE

Vlado Kalember – Biografija

Poznati hrvatski pevač Vlado Kalember rođen je 26. aprila 1953. godine. Svojevremeno bio je jedan od veoma popularnih i traženih pevača.

Karijera Vlado Kalembera

Vlado je bio osnivač grupe Srebrna krila, gde je bio basista i pevač. Grupu je osnovao 1978. godine. Imao je dosta uspeha s grupom, ali je napušta i nastavlja solo karijeru. Kada se upustio u građenje svoje samostalne karijere, uspešno je radio sve do 2012. kada se opet pridružio grupi Srebrna krila.

Od 1987. do 2004. godine objavio je deset albuma koje je publika sa oduševljenjem prihvatila. prvi album nosio je naziv Vino na usnama, sa kojeg se izdvojilo nekoliko hitova koji se i dan danas rado slušaju. Njegovi najveći hitovi su “Evo noći evo ludila”, “Vino na usnama”, “Nek živi ljubav”, “Rano mi je zaspati”, “Volim te do neba”, “Čija si u duši” i druge numere koje i danas žive među publikom.

Vlado Kalember je u svojoj karijeri zabeležio i mnoga učešća na raznim muzičkim festivalima na kojima je imao uspeha.

Porodica Vlado Kalembera

Poznati pevač razveo se od svoje trideset godina mlađe supruge Ane Rudner, sa kojim ima sina Dariana. Bivša supruga je volončelista takođe posvećena muzici, ali je velika razlika u godinama ipak izazvala mnoge nesuglasice između njih. Ovo su sve informacije iz medija, jer Vlado odbija da priča o svom privatnom životu.

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI