Vinko Coce

INFORMACIJE

Vinko Coce – Biografija

Vinko Coce rođen je 22. decembra 1954. godine u Trogiru. Bio je veoma talentovani hrvatski pevač, a umro je 27. oktobra 2013. godine u Splitu. Bio je veoma lošeg zdravstvenog stanja i nije izdržao borbu sa opakom bolešću.

Pevačka karijera Vinka Coce

Vinko Coce potiče iz jedne veoma stare porodice koja ima tradiciju. Mladost i detinjstvo proveo je u blizini grada Trogira i veoma rano je počeo da daje prve znake za zainteresovanost za muziku. On je sa 13 godina pohađao časove klarineta, a sa 15 godina je već počeo da peva kao tenor.

  1. godine postaje član grupe Trogir i tu je bio prvi tenor. S ovom grupom sarađivao je sve dok nije započeo svoju karijeru, kao solista. 1983. godine primljen je kao zborski tenor u profesionalnom mešovitom zboru HNK-a u Splitu. Tu narednih godina peva ceo operski repertoar.
  2. godine započeo je karijeru kao solista i prestaje da bude član grupe Trogir. 1993. je snimio svoj prvi album zabavne muzike “Mirno spavaj ružo moja”. Nakon toga osvajao je mnoge nagrade, a u svojoj karijeri snimio je 12 uspešnih albuma.

Vinko je organizovao predstavljanje manje poznatih tenora 2003. godine “Prvo međunarodno naticanje mladih tenora”.

Nakon smrti ovog vrsnog pevača jedno je sigurno, a to je da će dugo biti upamćen kao pevač velike i međunarodne popularnosti.

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI