Viktorija

INFORMACIJE

Snežana Mišković -Viktorija – Biografija

Poznata pevačica rok muzike Snežana Mišković, poznatija kao Viktorija rođena je 19. decembra 1958. godine u Vučitrnu na Kosovu i Metohiji. Svoje detinjstvo provela je u svom rodnom mestu, a u Beograd se doselila 1976. godine da bi studirala.

Karijera Snežane Mišković – Viktorije

Početak Viktorijine karijere bio je u grupi Aske, čiji je bila član zajedno sa Snežanom Stamenković, Izoldom Barudžijom i Suzanom Perović. Ova talentovana gurpa u svojoj kratkoj karijeri objavila je tri albuma, a prestala sa radom 1986. godine, kada su se razišle njene članice.

Prvi solo album Viktorija je objavila 1989. godine pod nazivom Spavaćeš sam, koji je imao opravdan uspeh kod publike. Iste te godine Viktorija je izabrana za najbolju rok pevačicu godine. Nakon ovih uspeha objavila je još tri albuma “Ja verujem”, “I ništa više”, kao i album pod nazivom “Ja znam da je tebi krivo”.

Viktorija je u svojoj karijeri zabeležila preko deset nastupa na raznim festivalima i osvojila mnoge nagrade. Najveći hitovi poznate rok pevačicesu “Daj, ne pitaj”, “Krene mi ponekad”, “Barakuda”, “Rat i mir” i druge numere i danas veoma drage publici koja je ljubitelj rok muzike.

Porodica Snežane Mišković – Viktorije

Snežana nije udata, ali se ostvarila u ulozi majke što joj izuzetno prija. Ćerka Tara je centar njenog sveta. Sa njom živi u Beogradu i dan danas se bori da se pravi rok vrati na domaću scenu.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI