Vesna Zmijanac

INFORMACIJE

Vesna Zmijanac – Biografija

Poznata pevačica Vesna Zmijanac rođena je 4. januara 1957. godine u Nikšiću. Dok je bila još beba roditelji su joj se razveli i odrasla je kod bake u okolini Kraljeva.

Pevačka karijera Vesne Zmijanac

Muzičku karijeru Vesna Zmijanac je započela 1979. godine singlom Hvala ti za sve. Nakon toga objavila je još nekoliko singlova koje je publika jako dobro prihvatila. Svoj prvi album objavljuje 1981. godine pod nazivom Ljubi me, ljubi lepoto moja, nakon čega njena karijera kreće uzlaznom putanjom. Posle njega objavila je još trinaest albuma i šest singlova. Vesna važi za pevačicu izvanrednih glasovnih mogućnosti koja pravi odličnu atmosferu gde god da nastupa.

Pored pevačkih voda oprobala se i u glumi. Pojavljuje se u filmu Sok od šljiva, Kamiondžije 2 i Kamiondžije opet voze. Sa numerom Ponovi sa mnom odnela je ubedljivu pobedu na drugom Pinkovom festivalu. Najveći hitovi Vesne Zmijanac su “Idem preko zemlje Srbije”, “Malo po malo”, “Šta ostane kad padnu haljine”, “Dođi što pre”, “Ti nisi čovek koji zna da voli”, “Ko nam se u ljubav meša”, “Ponovi sa mnom” i mnoge druge numere koje su i danas rado slušane od strane publike.

U svojoj karijeri Vesna Zmijanac zabeležila je i desetinu pojavljivanja na raznim muzičkim festivalima. Publika je takođe pamti i po učešćima u rijaliti programima Survivor Srbija 2010. i Farma 2015. godine.

Porodica Vesne Zmijanac

Vesna iza sebe ima jedan brak koji je okončan odavno. Iz tog braka sa Vladom Jovanovićem, bivšim šefom marketinga PGP RTS-a, 1989. godine dobila je ćerku Nikoliju koja je takođe javna ličnost i krenula je majčinim stopama.

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA