Vera Matović

INFORMACIJE

Vera Matović – Biografija

Poznata srpska pevačica folk muzike Vera Matović, rođena je 3. juna 1946. godine u Čačku. U rodnom Čačku završila je školovanje i provela lepe dane svog detinjstva.

Muzička karijera Vere Matović

Svoju bogatu muzičku karijeru započela je 1974. godine. Njen prvi album pod nazivom „Pomiri se sa sudbinom“ objavljen je 1974. godine. Nakon toga usledio je njen uspeh na poslovnom polju i bivala je sve popularnija. Objavila je preko dvadeset albuma i isto toliko i uspešnih singlova. O njenim uspesima svedoče i brojne osvojene nagrade kao što su nagrade na festivalima „Šumadijski sabor“, „Poselo 202“ i „Ilidža“.

Osim u muzici Vera Matović oprobala se i u glumačkim vodama. Imala je uloge u seriji „Kamiondžije 2“ i filmu „Sok od šljiva“. Takođe publika je pamti i po učešću u rijaliti programu „Srpska posla“, u kojem je učestvovala 2012. godine.

Svakako najupamćenija je po svojim nezaboravnim numerama, a njeni najveći hitovi su „Javi se, javi“, „Daj mi usne daj“, „Kakva je ovo godina“, „Marko, sunce moje jarko“, „Hajde da se budimo u dvoje“, „Belu bluzu suza kvasi“, „Oj, livado, oj zelena“, „Bila je nedelja“, „Ljuljaj me sudbino“, „Vladimire Vlado“, „Šumadijo moja drugo“, „Dva jastuka bela“, „Na prozoru ruzmarin miriše“, „Kakva je ovo godina“, „Ej suzo progovori“, „Gledam Čačak s Jelice planine“ i druge pesme koje će večno živeti.

Porodica Vere Matović

Pevačica Vera Matović udata je za harmonikaša Ratomira Matovića, sa koji je i započela svoju karijeru. Vera Matović i njen suprug sa decom žive u luksuznoj vili na Dedinju, u Beogradu.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI