Vasilija Radojčić

INFORMACIJE

Vasilija Radojičić – Biografija

Vasilija Radojičić bila je jedan od najpoznatijih narodnih pevačica na našim prostorima, a i šire. Rođena je 21. aprila 1936. godine u Kragujevcu, a preminula 25. septembra 2011. godine u Beogradu. U rodnom gradu završila je gimnaziju, a dalje školovanje na Filološkom fakultetu nastavila je u Beogradu.

Muzička karijera Vasilije Radojičić

Muzika koju je svojoj publici poklanjala nezaboravna Vasilija Radojičić, je stvaralaštvo za sva vremena i sve generacije. Ona je svoju karijeru započeča još početkom šezdesetih godina prošlog veka, a njene pesme i dan danas su jako voljene i slušane od strane publike.

Vasilija je učestvovala na mnogim muzičkim festivalima i ponosni je vlasnik bila mnogih nagrada. Koliko je vredela i kao pevač i kao čovek govori činjenica da je dobitnik majtorskog pisma za životno delo 2005. godine u Nišu, kao i da je dobila zvanje istaknutog umetnika 1980. godine.

Iza sebe ostavila je mnoge hitove i pesme koje će večno putovati kroz vreme. Najveći hitovi Vasilije Radojičić su „Nemoj mene ljubiti“, „Jel ti žao što se rastajemo“, „Kiša pada trava raste“, „Zapiši u mome srcu“, „Tamna noći , tamna li si“, „Ej, ludi Stojane“, „Obraše se vinogradi“, „Mito, bekrijo“, „Veseli se kućni domaćine“, „Dimitrijo, sine Mitre“, „Šta ću majko, šta ću“, „Srce moje tiše, tiše“, i mnoge druge stare narodne izvorne pesme koje su pevane iz dubine duše i srca.

Porodica Vasilije Radojičić

Vasilija je ljubav svog života upoznala na turneji za kojeg se kasnije i udala. Njen suprug Milan bio je bubnjar u orkestru Dušana Radetića. Živeli su miran porodični život i do kraja života ostali zajedno. Plod njihove ljubavi je ćerka Mirjana, koja nije uplovila u muzičke vode kao njeni roditelji.

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA