Valentino

INFORMACIJE

Valentino – Biografija

Osamdesetih godina grupa Valentino bila je jedna od najpopularnijih grupa u Sarajevu. Osnovana je . godine, a njen osnivač bio je gitarista Zijo Rizvanbegović. Ostali članovi ove grupe bili su i Suad Jakirlić Jaka, Emir Čolaković, Igor Tajemnica i Dubravko Smolčić.

Karijera grupe Valentino

Prvi album ove fantastične grupe objavljen je 1983. godine, nakon čega njihova popularnost počinje da raste. Nakon toga izdali su još šest studijskih i preko pet albuma uživo snimljenih kao i kompilacja. Sarađivali su sa velikim muzičarima koji su bili i gosti na njihovim albumima, a to su Milić vukašinović, Željko Brodarić Japa, Goran Bregović i mnogi drugi.

Nakon 1991. godine grupa prestaje sa radom, a tome je doprineo i raspad bivše Jugoslavije. Zijo Valentino je uspeo da obnovi rad grupe u leto 2001. godine kada su nastupali na Sunčanim skalama sa pesmom “Odlazim, korak napred, nazad dva”, nakon čega su ubrzo izdali i još jedan album.

Njihovi najveći hitovi su “Kad se spuste zavjese”, “Moja kuća putujuća”, “Oka moja dva”, “Potonule lađe”, “Kad me više ne bude”, “Ponekad se setim da postojiš”, “Bez tebe”, “U vrelini noći”, “Volim te još”. “Zapisano u zvijezdma”, “Samo sklopi okice”, “Saksofoni lete u nebo”, “Pile moje” i mnoge druge numere koje su ostavile pečat na srcima njihovih obožavaoca, a i dan danas su jako tražene i slušane

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI