Tutti Frutti Band

INFORMACIJE

Tutti Frutti bend – Biografija

Tutti Frutti bend je poznati hrvatski bend osnovan 1986. godine u Splitu. Prvenstveno zvali su se Tutti Frutti Balkan bend, ali su već nakon dve godine promenili naziv. Originalnu postavu delili su članovi Ivo Amulić, Zdravko Sunara, Ivo Jagnjić, Nenad Ninčević, Miroslav Miše-Rovinjež i Davor Pastuović.

Karijera Tutti Frutti benda

Tutti Frutti bend bio je jedan od najpopularnijih u svoje vreme. Bend je bio aktivan od 1986. godine do danas. Ostali su upamćeni takođe po pesmi Dalmacija, koja govori upravo o tom delu Hrvatske, da bi posle izvesnog vremena ta numera postala i himna HNK Hajduka i njegovih vernih navijača.

Svoj prvi album Tutti Frutti objavili su 1986. godine pod nazivom Brzi vlak u nogama. nakon prvog albuma oni su zaista nizali uspehe, ali bend prestaje sa radom od 1996. godine. Nakon prvog albumskog uspeha objavili su još devet uspešnih albuma i ostavili zaista mnogo dobrih pesama, sa kojima se i danas družimo.

Najveći hitovi Tutti Frutti benda su “Nasloni glavu na moje rame”, “Meni je lepo”, “Mama”, “Bože, daj mi krila ljubavi”, “Bog mi dao sve samo tebe ne”, “U tvojoj ulici stanuju mangupi”, “Velike djevojke”, “A ti spavaš mirnim snom” i druge pesme i danas drage odabranoj publici koja voli prave vrednosti zvuka i muzike.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI