Srebrna krila

INFORMACIJE

Srebrna krila – Biografija

Hrvatska grupa Srebrna krila osnovana je 1978. godine u Zagrebu. Nekadašnji sastav grupe činili su Barbara Vujević, Vlatka Grakalić, Adi Karaselimović, Duško Mandić, Vlatka Pokos, Lidija Asanović, Mustafa Ismailovski i Slavko Pintarić. Sadašnji članovi su Vlado Kalember, Slavko Pintarić i Dado Jelavić.

Muzička karijera grupe Srebrna krila

Na početku svoje karijere grupa Srebrna krila objavljuje svoju prvu ploču, koja je postala i srebrna ploča, a na njoj nalazili su se hitovi „O Ana“, Prva noć sa njom“ i „Lili“. Godine 1998. grupa pobeđuje na Jugoviziji, gde se predstavila sa pesmom „Dečko hajde oladi“. Svojevremeno bili su zaista jedni od omiljenih grupa na našim prostorima, a samim tim i popularnost im je rasla iz dana u dan.

U svojoj karijeri grupa je zabeležila sedamnaest objavljenih albuma na kojima su se nalazili mnogi veliki hitovi koji se i dan danas slušaju. Grupa je prestala sa radom 2000. godine, ali se na svu radost njihove publie ponovo okuplja 2012. godine kada su sastav činila tri člana na čelu sa Vladom Kalemberom. Te godine kada su se vratili na scenu objavili su povratnički album.

Najveći hitovi grupe Srebrna krila su „O Ana“, „Ja nisam kockar“, „Lili“, „Julija i Romeo“, „Šesnaest godina“, „Cha-cha“, „Kucni triput na vrata“, „Voleo sam Tanju“, „Sanjar lutalica“, „Vino na usnama“, „Ja sam jedan od mnogih sa gitarom“, „Prva noć sa njom“, „Nek živi ljubav“, „Znao je lijepo svirat gitaru“, „Zakuni se ljubavi“, „Ljubi sam Nadu“, „Manuela“ i mnoge druge pesme koje su i dan danas veoma drage publici.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI

1. O Ana