Sinan Sakić

INFORMACIJE

Sinan Sakić – Biografija

Poznati pevač narodne folk muzike Sinan Sakić rođen je 13. oktobra 1956. godine u Loznici. Sinanov otac takođe se bavio muzikom. Bio je muzičar u jednom vojnom orkestru i Sinan je dar za muziku nasledio upravo od njega.

Muzička karijera Sinana Sakića

Sinan Sakić je veoma tražen i popularan romski pevač. Nema svadbe, krštenja ili drugih vrsta veselja, a da se ne začuju taktovi njegovih pesama. Svoju karijeru započeto je 1978. godine, i danas se još uvek bavi muzikom.

Prvi album koji je Sinan objavio bila je Kompilacija njegovih singlova do 1981. godine pod nazivom “Mala Šemsa”. Kralj noćnog provoda, kafana, tuge i veselja svoju publiku nakon ovog albuma obradovao je sa još dvadeset i četiri albuma na kojima su se izdvojili mnogobrojni i danas slušani hitovi. Pesma koja je na neki način obeležila njegovu karijeru je svakako numera “Lepa do bola”, koja je i dan danas aktuelna kao prvog dana.

Najveći hitovi legendarnog Sinana Sakića su “Zoko, moja Zoko”, “Sudbina me na put šalje”, “Ostala je tuga”, “Ej, od kad sam se rodio”, “Ne spominji oči plave”, “Miko, druže moj”, “Sad te drugi ljubi”, “Sabina”, “Nek puknu dušmni”, “Hajdemo dalje moja tugo”, “Nije moje srce ludo”, “Sve je postalo pepeo i dim”, “Zaljubljen u tebe”, “I opet bi do dna” i mnoge druge numere uz koje će se još mnogo godina i piti i tugovati.

Porodica Sinana Sakića

Sinan Sakić je svoju mirnu luku našao upravo kod svoje porodice. U dugom i srećnom je braku sa suprugom Sabinom koja mu je podarila četvoro dece.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA