Seid Memić – Vajta

INFORMACIJE

Seid Memić Vajta – Biografija

Poznati bosanski pevač Seid Memić Vajta rođen je 8. marta 1950. godine u Travniku, gde je i završio školu. Svoj nadimak dobio je po kapetanu Vajta, liku iz filma Doživljaji kapetana Vajte.

Muzička karijera Seida Memića Vajte

U svom rodnom mestu Seid Memić je započeo svoje bavljenje muzikom, pevajući u grupi Veseli akordi, a na Gitarijadi 1967. godine osvojio je počasnu prvu nagradu za najbolju inetrpretaciju. Nakon izvesnog vremena Vajta je sreću pokušao da nađe u Australiji, no ipak se vratio posle izvesnog vremena rešen da se vrati muzici. Njegova prva sing ploča snimljena je sa grupom Teška industrija, na kojoj su se nalazile numere “Karavan” i “U.F.O.”. Ovo njegovo ostvarenje publika je sa oduševljenjem prihvatila.

Kada je napustio grupu, rešio je da osnuje svoj bend koji je nosio naziv Zmaj od Bosne. Nije ova grupa dugo potrajala te je Vajta rešio da gradi samostalnu karijeru. Objavio je devet albuma i pet kompilacija. Ovaj pevač poznat je i po učešću na mnogim festivalima i osvojenim brojnim nagradama i priznanjima.

Najveći hitovi Seida Memića Vajte su “Prevari me srce moje”, “Samo jednom srce voli”, “Ako budeš dobra”, “Bilo mi je lijepo s tobom”, “Pijani krevet”, “Zaklela se zemlja raju”, “Čovjek bez problema” i mnoge druge numere koje njegova publika i dan danas voli i rado sluša.

Porodica Seida Memića Vajte

Seid Memić Vajta živi na relaciji Bosna i Hercegovina – Nemačka. Nažalost nije imao naslednike, a svoju mirnu luku našao je kraj supruge Vojke. Njegova supruga dugi niz godina predstavlja mu najveću podršku i oslonac u životu.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI