Šako Polumenta

INFORMACIJE

Šako Polumenta – Biografija

Sakib Polumenta, svima poznat kao Šako Polumenta rođen je 27. marta 1968. godine u Bjelom Polju, u crnoj Gori. Poznati crnogorski folk pevač svojoj publici redovno je poklanjao mnoge hitove. Njegova popularnost proširila se na mnoge susedne države, a i šire.

Karijera Šako Polumente

Šako se aktivno muzikom bavi od 1993. godine do dana današnjeg i to radi zaista maestralno, što dokazuju mnogi uspesi u njegovoj dugogodišnjoj karijeri. Svoj prvi album objavio je baš te 1993. godine pod naziom “Ej, sudbino”, nakon čega je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom.

Nakon ovog albuma objavio je i albume “Skitnica”, “Hej ženo”, “Aman, aman”, “Od ljubavi oslepeo”, “Dišem za tebe”, “Uvjek blizu”, “Najbolje do sada”, “Karta za budućnost”, “Sanjao sam san” i “Heroj”. Svaki album imao je pečat i veliki značaj za njega na estradnom nebu. Poznat po pravljenju dobre atmosfere Šako je vrlo tražen pevač kako kod nas, tako i u regionu.

Njegovi najveći hitovi koje publika i dan danas voli su “Dišem za tebe”, “Balada za dvoje”. “Dočekajmo jutro zajedno”, “eh kad bi ti”, “Godina nova”, “Do ludila”, “Daj mi malo vremena”, “Heroj”, “Kako je dobro biti lud za tobom”, “Kida me”, “Inkognito”, “Karta za budućnost”, “Ljepoto moja”, “Ludak”, “Mamuran”, “Moje ruke sada tvoje traže” i mnoge druge numere ovog vrsnog pevača.

Porodica Šako Polumente

Poznati pevač Šako Polumenta bio je u braku sa suprugom Vesnom od koje se razveo nakon petnaest godina braka. Ponosan je otac ćerke Rijade i sina Adisa. Takođe je poznato da je Šako stric poznatog Dade Polumente, kojem je dosta pomogao u karijeri.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA