Rani mraz

INFORMACIJE

Rani mraz – Biografija

Nekadašnji bend sa prostora Ex Jugoslvije Rani mraz bio je dosta poštovan od strane publike. Osnovan je 1977. godine u Novom Sadu. Članovi koji su činili ovu muzičku grupu su Vladimir Knežević Knez, Biljana Krstić, Bora Đorđević, Verica Todorović i Đorđe Balašević.

Karijera grupe Rani mraz

Osnivač grupe rani mraz bio je Đorđe Balašević, koji je bio nekadašnji član grupe Žetva. Grupa je svojevremeno bila vrlo popularna i kvalitetna. Nije dugo postojala i za vreme svoje karijere objavila je dva studijska albuma. Bili su veoma voljeni i poštovani, a to su dokazali kada im se ukazala i čast da izvode svoje pesme za tadašnjeg predsednika Josipa Broza. Za tu priliku nastala je pesma “Računajte za nas”, koju je napisao Balašević.

Svoj prvi album grupa Rani mraz objavljuje 1979. godine pod nazivom “Mojoj mami mesto maturske slike”, koji je publika jako dobro prihvatila. Svoj drugi, ujedno i poslednji album, Rani mraz darivao je svojoj publici 1980. godine. Drugi album nosio je naziv “Odlazeći cirkus”, a na oba albuma zaslužno su se izdvojili pojedini hitovi. Već iduće godine, 1981. godine, grupa se rasformisala i prestala sa radom.

Najveći hitovi grupe Rani mraz koje publika i dan danas voli su “Strašan žulj”, “Život je more”, “Oprosti mi Katrin”, “Sve je dobro što se dobro svrši”, “Neki novi klinci”, “Drago mi je zbog mog starog”, “Mnogo mi znači to”, “Priča o Vasi Ladačkom”, “Menuet”, “Mirka” i druge numere.

 

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI