Predrag Cune Gojković

INFORMACIJE

Predrag Cune Gojković – Biografija

Pevač narodne muzike Predrag Cune Gojković rođen je 06. novembra 1932. godine u Kragujevcu. Pored narodnih pesama izvodio je i sevdalinke, zabavne i starogradske numere. Predrag se sa porodicom doselio u Beograd 1936. godine, gde je završio osnovnu i srednju školu.

Muzička karijera Predraga Cuneta Gojkovića

Predrag Cune Gojković poznat je po mnogim numerama koje su stvarane za sva vremena. Svoju prvu gramofonsku ploču na kojoj je numera Kafu mi draga ispeci, objavio je 1962. godine. Ona je oborila sve rekorde i bila veoma popularna u svoje vreme. Ova ploča imala je zlatan tiraž od čak 50 hiljada prodatih primeraka.

U svojoj bogatoj karijeri održao je mnoge koncerte i učestvovao na mnogim muzičkim festivalima. Predrag Cune Gojković opravdano je osvajao i mnoge nagrade, među kojima je i Posebno prizanje za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi Srbije.

Najveći hitovi Predraga Gojkovića Cuneta su “Janičar”, “Aj čija frula”, “Sonja”, “Kafu mi draga ispeci”, “Oprostite drugovi svirači”, “Dunave moje more”, “Ljubav mi srce mori”, “Zapevajte stare pesme”, “Nevena” i druge publici i dan danas drage pesme.

Porodica Predraga Cuneta Gojkovića

Predrag je u dugogodišnjem braku sa svojom izabranicom Leposavom, koja mu je podarila dve naslednice Katarinu i Natašu. Ćerka Katarina je inače poznata glumica, dok se Nataša ne bavi javnim poslom. Supruga mu je najveća podrška u životu i radu sve ove godine.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA