Plavi orkestar

INFORMACIJE

Plavi orkestar – Biografija

Poznata pop rok grupa Plavi orkestar osnovana je 1983. godine u Sarajevu. Na području EX Jugoslavije ovaj bend važio je za jedan od najpopularnijih bendova. Članovi koji sačinjavaju grupu Plavi orkestar su Saša Lošič Loša, Admir Ćeramida – Ćera 2, Samir Ćeramida – Ćera 1 i Saša Zalepugin.

Karijera benda Plavi orkestar

Osnivač grupe bio je Saša Lošić, koji je i danas najpoznatiji član ovog benda. Ova grupa bila je veoma popularna svojevremeno, a čak se nalaze i u muzičkoj enciklopediji, gde se nalazi podatak da su imali 5 miliona prodatih kopija. Objavili su 4 albuma do 1992. godine. Njihov prvi album izdat je 1985. godine pod nazivom Soldatski bal. Njihova popularnost samo je rasla, ali su ih ratne okolnosti prisilile da prestanu sa radom te 1992. godine.

Godine 1997. ponovo počinju sa radom i nastavljaju punom parom. Od tada objavili su još četiri albuma i nizali hitove. Stvarali su muziku koja je večna, pesme koje su za sva vremena. Najveći hitovi Plavog orkestra su “Bolje biti pijan nego star”, “Kaja”, “Ako su to samo bile laži”, “Ne mogu ti ništa osim srca dati”, ”Odlazi nam Raja”, “Zelene su oči te”, “Simpatija”, “Proljeće”, “Odlazim”, “Otrovni cvjet”, “Suada”, “Ustani voljena sejo”, “Sava tiho teče” i još mnoge druge pesme koje su ostale prišivene za srca publike.

Grupa Plavi orkestar takođe je nagrađivana više puta u svojoj karijeri. Nagradu FIDOF dobili su za najboljeg kompozitora, a nagradu CESME za najbolju pesmu, kao i mnoge druge nagrade koje su zaslužno osvajali. Koliko su moćni i vredni govori i podatak da su održali preko 1500 koncerata širom sveta.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA