Parni valjak

INFORMACIJE

Parni Valjak – Biografija

Parni Valjak je hrvatska rok grupa koja je nastala 1975. godine u Zagrebu. Članovi koji su nekada činili grupu Parni Valjak su Dražen Scholz, Bruno Kovačić, Srećko Antonioli, Zlatko Miksić, Ivan Piko Stančić, Branimir Štulić, Jurica Pađen, Zvonimir Bučević, Paolo Sfeci, Srećko Kukurić, Rastko Milošev i Zoran Cvetković. Sadašnji članovi ove talentovane grupe su: Aki Rahimovski, Husein Hasanefendić, Berislav Blažević, Dalibor Marinković, Marijan Brkić i Zorislav Preksavec.

Karijera grupe Parni valjak

Parni Valjak svoj prvi studijski album izdali su 1976. godine pod nazivom “Dođite na show”. Imali su velikog uspeha sa ovim albumom, a na njemu su se izdvojile numere Predstavi je kraj”, kao i numera “Prevela me mala žednog preko vode”. Nakon prvog albuma izdali su još 16 studijskih, 14 singlova, kao i 5 albuma ućivo snimljenih. U njihovoj blistavoj karijeri ponosno se nalaze i 4 izdate kompilacije njihovih pesama.

Najveći hitovi grupe Parni valjak su “Jesen u meni”, “Godine prolaze”, “Sve još miriše na nju”, “Gledam je dok spava”, “Neda”, “Ona je tako prokleto mlada”, “Zagreb ima isti pozivni”, “Moja je pjesma lagana”, “Nemirno more” i još mnoge numere u moru uspešne karijere ovih vrsnih momaka.

Nažalost grupa se razilazi u januaru 2005. godine, ali 2009. godine u novembru ponovo stupa na scenu i traje do danas.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA