Oliver Dragojević

INFORMACIJE

Oliver Dragojević – Biografija

Oliver Dragojević poznati hrvatski muzičar, rođen je 07. decembra 1947. godine u Vela Luki. To je ostrvo u Korčuli, na kojem je inače Oliver proveo najlepše dane svog detinjstva. U Splitu je završio muzičku školu i jako rano pokazivao zainteresovanost za muziku.

Karijera Olivera Dragojevića

Početak bavljenja muzikom ozvaničio je svojim prvim nastupom 1961. godine na splitskom dečjem festivalu, a 1963. godine postaje član benda “Batali”, gde se nije dugo zadržao, ali ponovo im se pridružuje 1974. godine  i osvaja prvu nagradu publike sa kompozicijom “Ča će mi Kopakabana”. Od tada njegova karijera ide samo uzlaznom putanjom i decenijamu od tada Oliver niže mnoštvo albuma i hitova koji su obeležili njegovu karijeru. Hrvatsku muzičku nagradu “Porin” dobio je čak 21 put u svojoj bogatoj karijeri.

Njegovi najpozntiji hitovi su: “Galeb i ja”, “Malinkonija”, “Skalinada”, “Nadalina”, “Oprosti mi pape”, “Molitva za Magdalenu”, “Vjeruj u ljubav”, “Svirajte noćas za moju dušu”, “Karoca”, “Moje prvo pijanstvo”, “Što to bješe ljubav”, “Cesarica” i mnoge druge numere koje su i danas omiljene među njegovom publikom. U svojoj karijeri izdao je mnogo pesama i učestvovao na zaista velikom broju festivala.

Porodica Olivera Dragojevića

Svoje mirne dane Oliver Dragojević porvodi sa svojom velikom porodicom. Tu je supruga Vesna, koja mu je veliki oslonac u životu, kao i sinovi Dino, Damir i Davor. Ipak neizrecivo veliku radost Oliveru pričinjava njegov unuk Duje, koji jedini pokazuje sklonosti prema muzici.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA