Novica Negovanović

INFORMACIJE

Novica Negovanović – Biografija

Srpski pevač narodne muzike Novica Negovanović rođen je 30. novembra 1945. godine u Adranima, u blizini Kraljeva. Pored pevanja Novica Negovanović bavi se i sviranjem i komponovanjem pesama.

Muzička karijera Novice Negovanovića

Novica Negovanović svoj muzički talenat počeo je da pokazuje još kao dete, kada je imao svega pet godina. Njegovi i otac i stric bavili su se muzikom, te je i Novica krenuo njihovim stopama. Pevač izvanrednih glasovnih mogućnosti koji je svojoj publici poklonio mnoge hitove, zabeležio je i mnoštvo učešća na raznim muzičkim festivalima.

Osvajao je mnoge nagrade, a nagrada koja je svakako obeležila i početak njegove karijere bilo je osvojeno prvo mesto na takmičenju harmonikaša, 1966. godine u Soko Banji. Takođe ovaj vrsni pevač ostaće upamćen i kao glavni muzički urednik u Produkciji gramofonskih ploča i muzičkih kaseta Jugodisk. Isto tako, publika pamti pregršt uspešnih turneja i koncerata koje je Novica Negovanović održao u svojoj karijeri.

Najveći hitovi Novice Negovanović su “A što te pre ne stretoh”, “Zar sam stranac u svom kraju”, “vodeničar na Moravi”, “Ljubomoro, ljubomoro”, “Kad umoran budem pao”, “Imam oči neposlušne”, “Jedna reka u mom kraju”, “Ti anđeo, a ja đavo”, “Prođe leto trideseto”, “Sve bledi, sve nedostaje” i još mnoštvo drugih divnih pesama koje će večno putovati kroz vreme.

Porodica Novice Negovanović

Novica Negovanović ima dva braka iza sebe i četvoro dece. Ćerka Olivera, sin Dragan i ćerka Mirjana žive i rade u Americi gde žive sa svojom majkom, Novicinom prvom suprugom. Druga supruga Mira podarila mu je još jednog naslednika Novicu.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI