Novi fosili

INFORMACIJE

Novi fosili – Biografija

Novi fosili su poznata hrvatska grupa, osnovana 1969. godine. Bivši članovi ove grupe su Nataša Belošević, Vladimir Pavelić, Đurđica Barlović, Jelena fošner, Rajko Dujmić, Nenad Šarić i Slobodan Momčilović. Oni koji sada sačinjavaju ovu talentovanu grupu su Marinko Colnago, Sanja Doležal i Vladimir Kočiš.

Karijera grupe Novi fosili

Novi fosili bili su jedan od najpopularnijih grupa na prostorima bivše Jugoslavije. Izvodili su zabavnu muziku, kao i ljubavne pesme i pesme za decu. Njihov prvi zapaženi nastup bio je na Splitskom festivalu 1976. godine, kada su nastupali sa pesmom “Diridonda”, koja je nakon toga postala veliki hit.

Prvi album izdali su 1984. godine pod nazivom Novi fosili, nakon čega je njihova popularnost počela naglo da raste. Prvi album doneo im je dijamantnu ploču i prodan je u više od 80 hiljada primeraka. Izdali su preko trideset albuma, što platinastih ploča i kompilacija. Najveći hitovi Novih fosila su “Saša”, “Sanja”, “Reci mi tiho, tiho”, “Da te ne volim”, “Plava košulja”, “Za dobra stara vremena”, “Pričaj mi o ljubavi” i mnoge druge numere koje su i danas veoma slušane.

Takođe moramo napomenuti da je ovo grupa koja je nastupala na mnogim festivalima i bivala nagrađivana mnogo puta. Neke od njenih nagrada su 3. nagrada na Međunarodnom festivalu u Dresdenu, kao i Grand prix JRT-a za najbolji album u kategoriji pop muzike 1986. godine.

Grupa Novi fosili razišla se 2001. godine nakon tri decenije uspešnog rada, ali na radost svih njenih obožavaoca grupa opet počinje sa radom 2005. godine.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA